## EMSC Advisory Committee Agenda

Tuesday, 8/18/15, 8:00 am – 1:00 pm Dell Children's Medical Center, 4900 Mueller Blvd., Austin, TX 78723 Back Half of the Auditorium

## Desired Outcomes:

- Review the EAC mission statement and report on what we have accomplished since last years workshop and list what still needs to be done
- Learn about a topic that affects the EMSC Program and stakeholders
- List next steps for the Injury Prevention Workgroup
- List next steps for the Disaster Preparedness Workgroup
- List next steps in the Pediatric Facility Recognition Program
- List next steps in the Pediatric EMS Recognition Program
- List volunteers to help with the booth at the EMS Conference
- List steps on how we can become involved with State and National committees and projects

What	How	Who	Time
Breakfast	Continental Breakfast will be served	Group	7:45
Introductions	Welcome and introductions Review desired outcomes Review the mission statement State of the Partnership report	Sam	30 minutes 8:00 – 8:30
Injury Prevention Workgroup	Update on work being performed by the Injury Prevention Workgroup Determine next steps	Dr. Shenoi	20 minutes 8:30 – 8:50
Break		Group	10 minutes 8:50 – 9:00
Educational Topic	The Texas Trauma System and Legislative update	Courtney DeBower, TETAF	60 minutes 9:00 – 10:00
Break		Group	5 minutes <b>10:00 – 10:05</b>
Disaster Preparedness Workgroup	Update on work being performed by the Disaster Preparedness Workgroup Determine next steps	Dr. Kaziny	15 minutes 10:05 – 10:20
Facility Recognition Program	Update on work being performed by the Facility Recognition Workgroup Determine next steps	Dr. Remick	20 minutes 10:20 – 10:40
Pediatric EMS Recognition Program	Update on work being performed by the EMS Recognition Workgroup Determine next steps	Sam	20 minutes 10:40 – 11:00
EMS Conference	Discuss attendance at EMS Conference and volunteers for booth help	Sam Group	15 minutes 11:00 – 11:15

What	How	Who	Time
National and State reports	Report from National and State committee chairs and members on work being done at these levels and how we can become involved	Joe Schmider Sally Snow Dr. Remick Dr. Macias Dr. Shah	45 minutes 11:15 – 12:00
Break/Lunch	Lunch will be served	Group	45 minutes 12:00 – 12:45
Wrap Up	Review meeting, further issues from the group	Sam Group	15 minutes 12:45 – 1:00

NEXT MEETING: November 20, 8:00-9:30 am. This meeting will occur via teleconference.