EMSC Advisory Committee Agenda

Wednesday, 5/13/15, 2:30 pm – 4:00 pm Crowne Plaza Austin, 6121 North IH-35, Austin, Texas Austin Room

Desired Outcomes:

- Introduction of the new State Partnership Facebook page
- Update on diversion issues from children's hospitals
- Update from the Injury Prevention work team on work completed and next steps
- Update from the Disaster Preparedness work team on work completed and next steps
- Update from the Facility Recognition work team on work completed and next steps
- Update from the EMS Recognition work team on work completed and next steps
- Report on progress of bills affecting pediatric issues
- Determine education topic for August workshop
- Report on EMS Week/EMSC Day Activities
- Update on nationwide pediatric EMS initiatives
- Acquire help with action items

What	How	Who	Time
Introductions	Welcome and introductions Review desired outcomes	Sam Group	5 minutes 2:30 – 2:35
New Facebook Page	Introduction of the new EMSC State Partnership Facebook Page	Sam	5 minutes 2:35 – 2:40
Children's hospitals diversion issue	Update on the children's hospitals diversion issues	Lori Vinson	10 minutes 2:40 – 2:50
Injury Prevention Work Team	Report from the Injury Prevention Work Team on work completed	Dr. Shenoi	10 minutes 2:50 – 3:00
Disaster Preparedness Work Team	Report from the Disaster Preparedness Work Team on work completed	Dr. Kaziny	5 minutes 3:00 – 3:05
Facility Recognition Work Team	Report from the Facility Recognition Work Team on work completed	Dr. Remick	5 minutes 3:05 – 3:10
EMS Recognition Work Team	Report from the EMS Recognition Work Team on work completed	Sam	5 minutes 3:10 – 3:15
Legislative update	Report on progress of bills affecting pediatric issues	Bryan Sperry	10 minutes 3:15 – 3:25
August Workshop	Discuss and determine education topic for August workshop	Sam/Group	10 minutes 3:25 – 3:35
EMS Week/EMS for Children Day	Crew of the Year Award Panhandle Pediatric Conference	Sam	5 minutes 3:35 – 3:40

What	How	Who	Time
PECC NASEMSO	Update on nationwide pediatric EMS initiatives	Sam	5 minutes 3:40 – 3:45
Action Items	Volunteer to help the State Partnership meet performance measure achievement	Sam/Group	10 minutes 3:45 – 3:55
Wrap up	Review meeting and discuss any other issues	Sam Group	5 minutes 3:55 – 4:00

NEXT MEETING: August Workshop. August 18, 2015 11 a.m. – 5 p.m., Dell Children's Medical Center, Austin, Texas Back half of the auditorium.